Blog dedicat foştilor IMGB-işti

M-aş bucura să aud veşti de la foştii mei colegi/cunoscuţi/şefi, la care mă gândesc cu plăcere:

Aneta Atudoroaie, Viorel Avădănuți, Floarea Bărăitaru, Remus Bărbuceanu, Sergiu şi Stela Bică, Elena Chilian, tehn. Ion Chiriac, Viorica Cojocaru, ing. Dumitru Constantin (directorul uzinei în 1986), tehn. Mircea Constantin, Nicu Covacu, ing. Ioan Crai (şeful Serviciului CTC), ing. Florin Crapcea, Dinu Creţulescu, Maria David, fiz. Ioan Dina, Elena Drăgoi, Aurelia Dumitrache, ing. Marian Dumitru (şeful Serviciului Laboratoare), Viorel Ferăstrău, Flori Gabor, Oana Gheorghiu, Gabi şi Rusalca Ghioaldă, Luminiţa Iacob, ing. Raluca Idriceanu, ing. Elena Ioniţă, Marilena Marin, Ionel Măzgăreanu, ing. Mariana Mişcoci, fiz. Cătălina Nuţă (şefa Laboratorului Rapid, unde lucram), Ion Olteanu, Daniel Olteanu, ing. Dumitru Pascu, Mariana Păiuș, Mihai Petrescu, Mihai Podariu, Alina Popa, ing. Fănica Popa, fiz. Ion Popa, Ludmila Samson, Tamara Sanda, nea Sârbu, fiz. Florin Sorescu, George Stan (Gimi), Alexandru Telescu, nea Teo, fiz. Gabriela Tiriba, fiz. Mircea Tiriba, nea Ţene, Traian Ţene, Tudorița Ustinescu, sing. Mioara Vasile.

Îmi aduc aminte și de tehn. Antoaneta Pascu, excepțională profesionistă și o mare doamnă. Odihnească-se în pace!

Mai sunt şi alţii, îmi cer scuze că nu i-am pus deocamdată în listă, trebuie să-mi aduc aminte numele lor.

Acest articol a fost publicat în fp. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

122 de răspunsuri la Blog dedicat foştilor IMGB-işti

  1. viorel ferastrau zice:

    care Adrian?Goia cred.Nu mai stiu decat despre Remus care este in America de 12 ani si comunicam,despre Sergiu si Stela ,Daniel Olteanu am inteles ca are 0 prospera firma de avocatura si Tamara care imi este sotie.Sper sa mai auzim si despre alti doar de bine.

  2. Adrian zice:

    Da, sunt Goia. Adrian Goia. Viorel, te salut şi mă bucur că eşti aici. Dacă vorbeşti cu vechii noştri prieteni, spune-le să vină pe site, ca să vedem care mai e viaţa lor. După ce ne strângem mai mulţi, vreau să organizez o întâlnire.

  3. Adrian zice:

    Gabi? Când mai bem o vodcă şi mai citim din Gellu Naum, ca în vremurile bune?

  4. George Stan zice:

    Gimi
    Cunosc multi dintre cei enumerati de tine:
    Constantin Mircea locuieste in Frumusani,a divorat si s-a recasatorit,are casa mare si magazine in Frumusani.
    Ion Chiriac a ramas acelasi om fara mare caracter,stii cum era catalogat de d-na Nuta…
    „nea Teo” a plecat din Bucuresti si locuieste intr-un sat din Buzau ,de acolo e originara Dana,sotia lui.A ajuns o umbra,bolnav,trist si dezolat.
    D-l ing Crai,a ajuns director la General Turbo,s-a pensionat de curind.
    D-l director Dumitru Constantin,a fost mare director,s-a pensionat,si-a facut o casa mare la iesirea din Frumusani(spre Oltenita) si duce o viata de pensionar,dar mai e chemat pe la General Turbo(fosta Turbine) ca sa-i mai descurce pe cei de acolo..
    D-l Nuta a murit acum 2 ani,sotia lui e pensionara.
    Iar eu,desi n-am lucrat la Laborator cunosc multi de acolo.Am lucrat la Alternatoare intre 1974 si 1997,iar din 2001 locuiesc in Florida,la Miami (,suburbia Hollywood)la doar 300 de m de faimosul restaurant al lui Borcea,’La Vendetta”…
    Numai bine!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Rosca zice:

      Salut Dl Stan ! Eu am lucrat i Alternatoare , la atelierul de mecanici din ’79 pâna in ’82 ca mecanic , când era dl maistru Ion Paduraru si ma porecleau „Padurica „! Am lucrat cu , nea Sebe,Baltag,Viorica, Furnica,”JR”,Bratu, Marian, …….apoi am plecat in MApN , MI, …..!Poate aflu ceva de dl maistru Paduraru sau alti colegi de-ai nostri !

  5. George Stan zice:

    Am scris sus GIMI,asta e numele dupa care ma cunosc sute de fosti IMGB-isti….

  6. George Stan zice:

    Nostima intimplarea cu „basamacu'”facut de Mircea,inseamna ca el avea de atunci vocatie,imediat dupa Revolutie si-a cumparat o masina de facut pufuleti,a scos bani buni,apoi si-a facut citeva magazine pe linga Piata Berceni,iar acum e mare circiumar la Frumusani,are casa cu piscina,nevasta tinara si chiar o fetita minora,desi ceilalti copii ai lui au vreo 38 de ani (Bogdan)si 32 (Ana)…

  7. George Stan zice:

    SALUTARE !
    Cred ca daca intentionati o eventuala intilnire pot participa si eu.Am fost si am ramas un mare iubitor de Romania,an de an vin in tara cite 1-2 luni,de regula vara.Aproape tot ce am cistigat peste Ocean ,am investit in tara mea.Asadar,pot participa si eu,mai ales ca pastrez legatura cu multi fosti imgb-isti.Chiar in acest an am vorbit cu d-l Crai care pensionar fiind pleaca deseori la tara,am vorbit cu Dorina ,fosta sotie a lui Constantin Mircea(ea lucra la HMSG si din cite stiu era presedinta Comitetului de femei pe IMGB),m-am intilnit cu Teo care era trist ca sotia lui Dana vrea sa stea la tara ,iar lui nu ii place,m-am intilnit cu Chiriac Ion,m-am intilnit cu d-na Nuta dar si cu fostul ei ginere Bogdan.Am vrut sa trec pe la d-l Constantin Dumitru dar nu i-am putut afla nr de telefon,ii stiu casa din Frumusani(ultima la iesirea spre Oltenita)dar mi-a fost rusine sa merg neanuntat.La inceputul anilor ’90 d-l Constantin Dumitru fusese indepartat,era socotit „fost comunist”,atunci noi cei care eram lideri de sindicat,l-am ajutat sa fie numit director,a fost uluit pur si simplu,nu-i venea sa creada.E adevarat ca principalul rol l-a jucat unu Ganescu Viorel,vicepresedinte la BNS care era lider pe General Turbo.Am avea atitea de povestit,as participa la orice intilnire a celor care am fost cindva imgb-isti………..

    • Adrian zice:

      Gimi, se pare că eşti cel mai bine informat dintre „foştii” care au ajuns pe acest site. Îţi mulţumesc încă o dată pentru postări. Dacă mai ai ceva în sac, spune aici. Şi eu vreau să ne întâlnim, cât mai mulţi, şi să sărbătorim, poate într-una din cârciumile din Frumuşani ale lui Mircea (cred că o să ne facă un discount, nu?) S-auzim de bine.

  8. George Stan zice:

    Adrian,
    Pina la viitoarea mea vizita in tara vor mai trece citeva luni bune.Atunci da,o sa aflu mult mai multe despre unii precum Fl Crapcea,Luminita Iacob,Fane Popa sau Florin Sorescu.Vom merge si la Frumusani,vom trece pe la d-l director C.Dumitru,chiar daca are vreo 4 dulai,speram sa nu-i asmuta pe noi.Cit despre Mircea,cred ca va scoate un butoi de vin gratis.Eu am locuit cu el in bloc,a fost administrator pina in 85,apoi am preluat eu gestiunea pina in 2000.Asa ca revederea va fi emotionanta…

    • Adrian zice:

      Sunt de acord! Abia astept!

    • Adrian zice:

      Gimi, dă-mi voie să-ţi spun şi eu câteva „noutăţi” mai vechi:
      – Crapcea e-n Canada de multă vreme, şi-a lăsat familia din România şi s-a dus acolo ca să aibă o viaţă mai bună, înconjurat de circuite integrate, cum îi plăcea lui (era un electronist pasionat, şi-a făcut de unul singur un calculator, cu letconu-n mână, pe vremea lui Ceauşescu)
      – Pe Luminiţa am văzut-o într-un autobuz aglomerat, acum vreo şapte ani, ne-am salutat
      – Fane Popa (bănuiesc că e inginerul Ştefan Popa de la Oţelărie), nu ştiu de el
      – Florin Sorescu, l-am întâlnit acum vreo opt ani, era ok.

      Cu voia ta, te-am adăugat pe lista cunoscuţilor. S-auzim numai de bine!

  9. george stan zice:

    SALUTARE !
    Nu mai ziceti nimic oameni buni?,pai asta e un blog destinat fostilor imgb-isti,locul prin care au trecut zeci de mii de oameni.O parte din viata noastra s-a derulat acolo,in acest gigant industrial,acolo am trait clipe frumoase,acolo ne-am cistigat existenta.Eu am lucrat acolo 23 de ani si e greu de uitat aceasta parte din viata mea,cu bune si rele.As vrea sa ne intilnim,sa depanam amintiri,sa stam la o bere si sa vorbim.Trecutul face parte din viata fiecaruia si trebuie sa ni-l asumam cu demnitate.Hai,mai scrie-ti si voi cite ceva,toti ne gindim la prezent si viitor,dar nu putem renega trecutul..!
    Astept vesti de la voi…!

    • george stan zice:

      DOMNULE ADRIAN,
      Acesta e un blog facut de tine,cu intentia de a aduna cit mai multi fosti imgb-isti,de a povesti despre ce face fiecare dupa peroada IMGB.Te rog,intra mai des pe blog si mai scrie cite ceva.Pai asa cum unii absolventi de liceu se intilnesc si dupa 40 de ani,tot asa ne putem intilni si noi cei care am lucrat mai mult sau mai putin in mastodontul numit IMGB.Nu se poate ,ca din mii de fosti imgb-isti sa nu adunam macar 50-100 pe acest blog…!!!!!

      • Adrian zice:

        Dragă Gimi, te salut şi îţi mulţumesc pentru postare.

        Noutăţi? Din păcate, am aflat că Ionel Măzgăreanu ne-a părăsit vara trecută. Dumnezeu să-l ierte! Îmi aduc aminte de zilele când ascultam împreună Led Zeppelin la casetofonul lui, cu o sticlă de whiskey pe aproape. Ionel era un mare iubitor şi cunoscător de hard rock.

        Totuşi, nu trăim doar în trecut. Poate ne povesteşti care e viaţa ta în Miami, FL.

  10. george stan zice:

    Adrian,
    Te salut si eu,va salut pe toti cei care odinioara a-ti lucrat acolo la IMGB,indiferent de sectie.Imi pare tare rau de Ionel,nu stiu unde mai lucra in ultima perioada.Pacat!
    Despre viata mea la Miami ,ce sa spun,eu sint un mare iubitor de Romania,nu ne lipseste nimic aici dar clipele cu adevarat frumoase tot in tara mea le petrec.Material,implinirea e totala,sufleteste insa,ma simt deseori ca in exil.Am vazut lumea in lung si lat,totusi parca tot mai bine ma simt cind ajung in Tirgovistea mea natala si urc pe Turnul Chindiei,ori merg la Manastirea Dealu,sa ma reculeg la mormintul marelui intregitor de neam si tara,Mihai Voievod Viteazul.
    Vreau sa ajung in tara spre sfirsitul lui Mai si sa ramin cit mai mult timp.Oficial,ar trebui sa stau 1 luna,dar voi sta mai mult,pt ca la Miami vara e sezon mort,lumea fuge de caldura.Sezonul estival se deschide in Octombrie si tine pina in Aprilie,lumea vine aici cind in Europa (sau Canada)e iarna.,aterizeaza de la minus 20 de grade direct pe plaja.Iti imaginezi cam cum e de Craciun cind facem Pomul de Craciun la + 30 de grade .E o mare comunitate aici de romani(a 4-a din America),doar aici in zona Miami sunt in jur de 60.000 de romani,sunt magazine romanesti cu bere Timisoreana,vin Cotnari,apa Borsec,mititei,cabanosi,costita,Kaizer,zacusca,pateu de ficat,si tot ce e romanesc.Doar 2 lucruri nu se gasesc: leustean si palinca,in rest pina si varza murata pt sarmale au adus.Sa stii insa ,ca pentru mine cuvintul ACASA inseamna doar tara unde m-am nascut.Avem si aici casa ,totusi cind plec in Romania spun”plec acasa”,iar cind plec din tara spun”plec in Florida”,cuvintul ACASA inseamna locul nasterii,copilariei,adolescentei,inseamna locul unde m-am format ca om,inseamna nasterea copiilor.Ma doare enorm ,cind vad aici romani care nu si-au mai vazut tara din anii 80,isi vorbesc tara de rau si le e rusine de originea lor.Ma opresc aici,pt ca eu cind incep sa vorbesc despre Romania,nu ma mai pot opri…
    Va doresc sanatate ,bucurii,un PASTE FERICIT !
    Sper sa ne vedem in vara asta,eu voi fi ft bucuros sa vad cit mai multi fosti (sau chiar actuali)imgb-isti…

    • Adrian zice:

      Gimi, când aterizezi pe Otopeni, nu uita să-mi dai un telefon ca să ne vedem. Între timp, sper să dau de Gabi Ghioaldă (via mr. Popa, care s-a pensionat de curând); ne vedem şi facem un chef românesc la Mircea, la Frumuşani, ce zici?

      • george stan zice:

        Total de acord,sunt vecin cu fiica din prima casatorie a lui Mircea,ea imi va spune cum il gasim pe Mircea,sa fie pregatit cu gratarul si cu berea la gheata.Ing Crai sta ft aproape de mine,Teo de asemenea vine lunar in Buc sa-si ia pensia.Trebuie sa „corupem” cat mai multi,sa mergem sa-i facem paguba lui Mircea…….!
        cele bune…!

  11. stefan lazar zice:

    Ce stii despre service elctronic IMGB/?Crapcea a fost la noi

    • Adrian zice:

      Tot ce știu e pe site:) Zilele astea am vorbit cu Gabi Ghioaldă, sper să ne vedem în curând, și dacă aflu noutăți, veți afla și dv. Toate cele bune!

    • GAVRILA zice:

      Va salut cu respect,
      Sunt Carmen Gavrila, am lucrat la Atelier Comenzi Numerice in perioada nov.1985 – dec.1990, avand ca sefi pe DVS. (dl. ing. Stefan Lazar ) , dl. ing. Bardan Ion si dl. ms.pr. al nostru Cepuch Leon. As dori sa ma ajutati sa stiu in ce grupa de munca am fost incadrat la Comenzi Numerice ?

      Astept raspunsul dvs,

      Cu respect, va doresc multa sanatate

  12. Gabi Ghioalda zice:

    Adevarat,am vorbit la telefon anul trecut dar nu mi-ai spus ca avem un site.Am aflat de asta de la Viorel Ferastrau cu care am vorbit acum citeva minute.Asa am aflat de decesul lui Ionel Mazgareanu.Stii cumva mai multe amanunte?

  13. Constantin Dumitru zice:

    Formidabil,formidabil, formidabil !!! Bravo baieti – pot sa va zic asa – sunt cu o genereatie inaintea vs, nu ! Mi – ati umplut inima de bucurie cu postarile voastre ! Pe tine Gimi, te stiu, pe Adrian Goia, spre rusinea mea ,nu mi – l amintesc, dar n – are importanta lucrul acesta, conteaza ca nu uita de unde a plecat – cum se zice – . Ati reusit sa va intalniti ? Daca da si ati facut – o la Frumusani, sa va fie jena ca nu ati batut in poarta la DN 4 , Nr. 49 ! Cainii nu – s asa de rai cum i se pare lui Gimi….Sper ca la urmatoarea intalnire sa – mi dati buna ziua ! Cand am descoperit acest blog si am citit ce scrieti , am zis ca intru si eu sa va scriu un roman….dar m – am blocat…Este pentru prima data cand vad ceva despre IMGB. Frumos, frumos din partea voastra ! Pacat de ceeace se intampla acum ,dar asta este perioada din istoria Romaniei . Poate ca – nu mi- o luati in nume de rau ce o sa spun ca nu va vreau sa va acuz sau sa va reprosez ceva – ziceam ca poate daca oameni ca voi nu plecati din tara, era o posibilitate ca sa se opreasca naruirea a tot ce era bun facut , asa…….Gata, nu , nu vreau sa fiu catalogat nostalgic, asa cum eram catalogat in 1990 comunist – a spus bine Gimi – a trait acele timpuri . Am sa incerc sa popularizez aceasta incercare a voastra , la care subscriu din toata inima. Va doresc numai bine si – dece nu – sa ne vedem.

    • Va rog sa ma contactati pe aceasta adresa de Facebook (Anghel Mandita)!! Va multumesc!!

      • Constantin zice:

        Pentru ce multumesc ? Ma bucura f mult ca se mareste numarul celor care intra pe acest blog ! Din pacate, in ultimul an nu am mai vazut niciun comentariu, inclusiv dela initiatori ( Gimi, Adrian ) . Se laudau ca vin in Romania si ma ” calca” !!

      • Constantin zice:

        Am raspuns si ce-am facut ?

      • Constantin zice:

        N-aveti o adresa i-mail ? Am incercat sa va contactez pe fasebook, asa cum ma- ati rugat , dar nu raspundeti. Poate pe mess ? Astept un raspuns , daca se poate !

  14. Adrian zice:

    Domnule director, vă salut și vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

    Întâlnirea de grup, pe care-o tot proiectăm, încă n-a avut loc.

    Sunt convins că Gimi, cu entuziasmul său, iar eu cu informațiile pe care le aveam despre foștii noștri colegi, am fi putut pune la cale o întâlnire. Din păcate, la o zi după ce-a venit în România, în vara lui 2013, o problemă neașteptată de sănătate l-a împiedicat pe Gimi să ne vedem; după ce s-a mai restabilit, a plecat înapoi în America, iar planul nostru s-a amânat.

    Sper că totuși timpul nu e trecut. Mi-ar plăcea mult să ne vedem, să vă exprimăm urările noastre de bine și să ne mai aducem aminte de acele vremuri remarcabile pe care le-am petrecut la IMGB și care, cu trecerea timpului, se arată a fi fost atât de frumoase!

    • Constantin Dumitru zice:

      Noroc Adrian ! Multumesc pt mail. L- am citit mai tarziu ca am fost 2-3 zile ocupat cu un „rotavirus” luat dela nepotelul meu de 3 ani si 8 luni , sambata 26.09 – sambata si dumineca ,eu si sotia , suntem dadace- la un nepot si nepotica. Am sa ma interesez de cativa colegi pe care ii nominalizezi si te voi anunta. Sincer sa fiu din cei spusi de tine , personal cunosc f putini. Oricum il voi contacta pe dl Crai, cu care mai vorbesc la telefon si cred ca el o s ma ajute, altfel ii dau o penalizare …. Ce pot sa-ti spun acum este ca D- na Nuta este pensionara devcativa ani, fiul ei Florin este Dir. General la General Turbo – fosta Fabrica de turboagregate din IMGB. unde din cand in cand mai merg si eu. Nu stiu de Mircea Constantin…nu stiam ca am un frate in Frumusani, care mai are si cateva restaurante….. La Popasul di Frumusani stiu ca este Mircea Cupsa, un baiat de nota 12, o fii fratele lui sau baiatul lui !!! Inteleg ca vreti sa organizati o intalnire intre fostii colegi din IMGB , posibila dupa programul vostu in lunile de vara . Va sunt alaturi, sa dea Domnul sa mai fiu in stare si sigur voi fii prezent. Inca odata, ma bucura ca mi- ai raspuns, nu stiu ce- i cu Gimi ca n- a avut nicio reactie. Asa o fii el , reactioneaza cu intarziere., dar si cad o face sa te tii….Iti doresc numai bine !

      • gimi zice:

        Am revenit !, domnule director Constantin va salut din tot sufletul si va transmit multumiri pentru rindurile scrise.IMGB-ul insa,a fost o familie mult prea mare iar numarul celor care posteaza aici e asa de mic !,nu cred ca va complimentez daca va spun ca a-ti fost cel mai bun director din istoria IMGB,chiar daca d-l Nicu Constantin s-ar supara (oare ce mai face ?).
        Ce vremuri tulburi am trait la inceput de ani ’90 si ce nedrept au fost judecati oameni de un profesionalism iesit din comun. Istoria insa le indreapta pe toate,ii reabiliteaza pe toti.Uitati-va ce s-a ales acum din IMGB si asta arata clar competenta vremurilor noastre. Au fost vindute la fier vechi utilaje de inalta performanta.Ce s-a ales de exemplu de presa de 12.000 de tone/forta,una dintre putinele din Europa la acea ora?!
        Dar nostalgia e deseori periculoasa ,chiar daca trecutul e cartea noastra de vizita !
        M-am intilnit nu de mult cu seful de atelier de la Bare (stator-rotor)al sectiei Alternatoare.E vorba despre Andrei Nicolae ajuns la virsta de 82 de ani.Din pacate nu s-a adaptat la vremurile actuale,deci nu are internet.E insa un mare pescar si face un vin iesit din comun. Gratie lui,toti prietenii din Miami ma asteapta cu vin natural romanesc. Si spre norocul meu,am avut mereu sansa la vama,asa ca nu mi s-a confiscat niciodata vinul la vama.(mi s-a confiscat insa leusteanul,un ciine dresat a pus labuta pe geamantanul meu si m-au trecut sudorile pina i-am convins pe vamesi ca leusteanul e doar o banala leguma pt ciorbe ,nicidecum o planta halucinogena !!!!).M-am intilnit cu fostul maistru de la montaj-bobine Mavrodin,cu fostul sef de atelier Stoianovici. De curind,fosta sectie Alternatoare,a trecut de la Gec-Altsthom la General Electric si tensiunea e in crestere. Propria mea nora este inginera la General Electric si informatiile mele vin -asadar-de la sursa .Mas bucura enorm daca intr-o buna zi ,ne-am aduna undeva (poate chiar la conacul d-vstra din Frumusani !) pt a depana atitea amintiri. V-am da ,domnule Director rolul principal,pt ca chiar a-ti avea ce povesti !
        Trebuie sa-i multumim domnului Adrian Goia ca a avut aceasta initiativa si poate intr-o zi ne vom aduna macar 30-40 de oameni ,la o discutie despre un trecut mult prea contestat si la un prezent mult prea tulbure.
        Va doresc tuturor sanatate si speram sa ne vedem si sa vorbim,sa vorbim…..

      • Constantin zice:

        Salut Gimi ! Între timp m- am interesat de dividende si pot sa- ti spun ca fata dece spuneai tu – ca n- ai mai luat dividende din anul 2006 – nu este adevărat. Nu știu dacă fac bine ca ma bag in ac problema care este strict personală a ta, dar pt ca m- ai rugat , o fac asumându- mi responsabilitatea. De altfel, D- na Mariana dela casierie , te știe f bine si a fost surprinsă ca nu ai sunat- o pe ea pt ac problema ,probabil ca nu- i mai sti nr de telefon. S- au acordat deividende pe anul 2012 , si le- a luat băiatul tău, cca 900 lei pt tine si cca 200 pt soție. Sper sa nu ma baci intr- un balamuc cu aceasta problema…. Ref la modul de vânzare, trebuie sa discuți personal cu dir general când vvii in țara. In final îți dau nr de telefon al dnei Mariana dela casieria societății, dacă mai ai ceva de clarificat in ac privința. Cu restul problemelor, mai fac „săpături” si te țin la curent. Toate cele bune ți-e si tuturor celor dela fostul IMGB. N- ai mai scris pe blog sau n- am mai văzut eu ?

  15. Adrian zice:

    E o mare bucurie pentru mine să-l văd din nou pe dl. Stan pe site! Welcome back, Mr. Gimi!

    • gimi zice:

      Cea mai mare problema a acestui site ,este lipsa de popularizare,oamenii nu stiu de el.Alta explicatie nu exista.In Dec 89 IMGB avea 17.000 de salariati,daca punem si fluctuatia de-a lungul anilor,s-au perindat prin acest colos peste 30.000 de oameni. Ei bine,dintre toti acesti oameni ,ar trebui ca macar 1% sa scrie ceva pe acest forum.Eu cred ca exista entuziasmul necesar dar nu exista niciun fel de reclama,oamenii pur si simplu nu stiu.D-l director Constantin ,ne promite ca va vorbi cu dl ing Crai.Numai ca dl Crai ,odata cu iesirea la pensie,nu mai are nicio legatura cu fostii colegi sau subalterni.Pleaca des din Bucuresti si a rupt orice contact cu fostt imgb-isti.Nici vecinii de bloc,nu prea mai stiu nimic de dl Crai (ma refer la dl Iliescu Ctin,Chidovat).Asadar ,trebuiesc alte legaturi pt a atrage fosti imgb-isti pe acest forum.Nici macar GENA SA ,nu mai exista,acolo erau angajati ft multi fosti muncitori (sau personal TESA) din fostul IMGB.
      Dl director Constantin ne spune ca nu stie nimic despre Mircea Constantin ,fostul tehnician care a lucrat la Laborator.Probabil,magazinele lui sunt in Orasti ,care tine tot de Frumusani.Pe fosta lui sotie o cunoaste tot IMGB-ul,e Dorina,cea care a fost presedinta Comitetului de femei.
      Daca dl director Constantin vrea sa faca reclama acestui site,ar fi ideal sa vorbeasca cu cei din General Turbo,Viorel Ganescu,Gheorghita Victor,Grosu Aurel,Duma,,acestia ar putea da un impuls spre popularizarea printre fostii imgb=-isti a acestui site.
      Sigur ca sunt si unii care nu prea mai vor sa vorbeasca despre IMGB din ratiuni doar de ei stiute.Printre ei,ing TIU sau ing Nitescu,acesta din urma a lucrat la Personal,se ocupa cu cursurile de (re)calificare.Tot printre vecinii mei s-a numarat si fostul director Dicu Constantin,dupa Revolutie s-a mutat intr-o zona rezidentiala,asa cum ii statea bine unui director.Am auzit ca a fost gasit mort,intr-o camera de hotel.Eu am o multime de cunostiinte printre fostii imgb-isti,(de la fosta Turbine,de la Laborator,de la HMSG,etc )am pierdut insa legatura cu multi,si-au schimbat numerele de telefon sau s-au mutat in provincie pur si simplu.
      Daca as fi in tara,as incerca cu mai mult succes sa-i regasesc ,mi-am regasit eu fostt colegi de liceu din Tirgoviste ,acum citiva ani,cind am facut 40 de ani de la absolvire.Sute de fosti imgb-isti ,locuiesc intr-un perimetru cunoscut:Metalurgiei-Oltenitei-Brincoveanu-Luica-Aparatorii Patriei-sos Berceni.Multi ,cred ca ar fi incintati de o revedere ,trebuie doar sa incercam sa-i gasim …

      • Adrian zice:

        Aveți dreptate, dle Stan, dar, știți ce s-a întâmplat? ”Al anilor prăpăd” (Serghei Esenin). Cred că mulți dintre cei vechi nu mai sunt printre noi. Iar cei mai tineri, ex. Gabi Ghioaldă, Traian Țene, sunt crunt exploatați de către proprietarul de azi al uzinei. M-am întâlnit cu ei acum doi ani, mi-au spus că la Laborator sunt acum doar trei inși care lucrează 12/24. Viață-i asta? Cum să mai ai timp și energie ca să te întâlnești cu prietenii?

        Ați remarcat disponibilitatea dlui director de-a ne vedea. Când veniți în România, punem lucrurile la cale.

      • Constantin zice:

        Salut Gimi, salut Adrian ! Va mulțumesc ca m- ați contactat. Ai dreptate Gimi când spui ca lipsește ceva in organizare, dar si in încercarea de a justifica lipsa de adepți la aceasta inițiativa a voastră. Cum v- am promis , l- am contactat pe Dl. Crai, a venit moțul in București dela Cacova, unde se duce de regula vara , împreuna cu copiii. A fost încântat sa audă de voi si mi- a promis ca va fi prezent l-o o eventuala întâlnire. Are si el ceva probleme de sănătate , cardiac, dar e bine. Între timp m- am mai lămurit cu Dorina , o știu, mi- am adus aminte când mi- a dat detalii Dl Crai. Confirm ce spunea Gimi ref la Dicu, dir general la IMGB, după plecarea mea la Centrală – Iunie 1989, ca a fost găsit mort intr- un hotel prin județul SATU Mare, moarte prin asfixiere cu metan dele centrală termică a locații !!!! După opinia mea si a băiatului lui cel mare Marius, moarte suspecta…..La vremea respectiva ,știu ca Marius a făcut ceva demersuri pela tribunal, dar de 2 ani nu mai știu nimic , spre rușinea mea , nici Marius nu m- a mai contactat. Ce sa va mai spun, iar Gimi avea dreptate când spunea ca mulți din care- i Cunoașteti – din generația mea vorbesc – nu mai sunt printre noi. Dacă nu va deranjează , va spun numai din cei care erau in conducerea IM G B, Nuta Toma- dir export, Bouroș Costică- dir tehnic, Oprea – dir sector cald, Ghilas- contabil șef, Manea Marin – dir complexe, Svet Alex si Găina Viorel – dir la Centrală , decedați…..si alți colegi cu care am lucrat extraordinar de bine, ne- au părăsit. Dar sa lăsam aceste vesti proaste , si sa revenim la lucruri mai pământene . Revin la intenția de a ne revedea, rămâne sa va puneți de acord voi când va puteți cupla si Spune-ți- mi si mie. Eu va pregătesc o palinca făcută de mine, un grătar mare si apoi mai vedem…..Sa auzim numai de bine ! Va mai rețin totuși un minut, nu m-a pot abține, sunt prea impresionat de tragedia întâmplata in noaptea trecută in București la un club de fițe , cu 27 de morți si 146 răniți – Arși intr- un incendiu , din prostia unor neisprăviți puși pe căpătuiala cu orice preț !!!

      • Dumitru Constantin zice:

        Trimis de pe iPad-ul meu

        Pe 30 oct. 2015, la 18:45, Am fost la IMGB a scris:

        > >

  16. Constantin zice:

    Va rog sa confirmați primirea comentariului meu si sa- nominalizați de cine sa ma interesez . Am sa încerc s- o fac si va informez. Numai bine la toată lumea !

  17. gimi zice:

    Salutare tuturor!
    Da,domnule director,am citit cele scrise de dvstra.Sigur ca dvstra aveti conectii in toate fostele sectii ,data fiind pozitia pe care ati avut-o in IMGB.Eu cunosc multi din fosta Turbine sau din Laborator,domnul Adrian cunoaste in special de la Laboratoare.Sunt destui de care nu mai stiu nimic,inginerul Ciubotaru,ing Bulai,ing Munteanu.Acum 2 ani a murit ing Anton care era sef de sectie la gek-alsthom(actuala General Electric),adica fosta sectie Alternatoare.Prin anii 90 multi ingineri de la Alternatoare lucrau la ABB pe linia lui 102 ,intre timp acea sectie s-a desfiintat si aproape toti de la ABB au ajuns acum la fosta Alernatoare,in special femeile care acum lucreaza la Bare Stator.Intre timp la Turbine se mai facuse un sindicat ,era unul condus de Gheorghita Victor(care s-a pensionat) si unu condus de Ganescu ,pe care il stiti ft bine. In locul lui Gheorghita ,acum este Duma . Cred ca sindicatul lui Ganescu Viorel functioneaza de asemenea .Nea Grosu Aurel a iesit la pensie ,am vorbit cu el acum vreo 5 ani.Inginerii Vasiliu sau Nainer cred ca s-au pensionat si ei.Nu mai stiu nimic de ing Ghinescu,marele revolutionar din 13 iunie 1990( „IMGB face ordine”).Fostul sef de sectie Ciuntu Petrea am auzit ca e ft bolnav.Ing Maier ,seful CTC lucreaza inca ,e si pensionar dar mai vine la lucru.Asa fac multi,chiar si Hateganu Gh ,fostul presedinte al sindicatului pe IMGB mai lucreaza ,desi a implinit 65 de ani.Inginerul Barbu Jean ,fostul sef de atelier la Bare Staor-Rotor a murit la doar 59 de ani.Mai stiam pe unii de la Mecano-Sudura dar cred ca s-au pensionat de mult.
    Domnule director,mai am o intrebare la dvstra.Dupa cum stiti ,in 90 am fost „procopsiti” cu acele celebre certificate de proprietar (parca asa se numeau).Adica fiecare certificat avea parca 62 de actiuni. Cum IMGB s-a privatizat prin metoda MEBO,insemna ca aceste certificate aveau circuit inchis,deci puteau fi vindute (sau cumparate)numai in cadrul intreprinderii. Stiu pe ing Mihai si sotia lui (Camelia) care au cumparat cite 220 de certificate,aveau peste 400 de certificate ,deci citeva zeci de mii de actiuni. S-au dat dividende pina prin 2006 parca,apoi nu s-a mai dat nimic.Probabil ca dvstra faceti parte din AGA si stiti mai multe .Am si eu (cu sotia) vreo 20 de certificate deci vreo 1200 de actiuni. Un vecin de al meu care a lucrat la IMGB si avea 30 de certificate le-a vindut acum 5-6 ani chiar directorului Florin Nuta cu 100 de lei noi per certificat. Mai stiti ceva de soarta acestor actiuni?,daca o intreprindere are profit nu are obligatia sa acorde dividende actionarilor?,am inteles ca tot profitul a fost reinvestit si nu s-au mai dat dividende .Sigur ca nu ma preocupa teribil de mult acest aspect,nu ma mai imbogatesc eu acum cu acele actiuni dar as vrea sa stiu de soarta lor. Au fost destepti cei care au bagat acele certificate in fondul Proprietatea ,acolo s-au luat dividende la greu.Eu cred ca o sa le vind cuiva din Turbine,anul viitor.
    In rest,asteptam sa mai luati legatura cu cunoscuti de -ai dvstra ,sa intre pe site ,sa ne povesteasca despre viata lor,sa contacteze la rindul lor pe altii si sa fim cit mai multi .
    S-auzim de bine !

    • Constantin zice:

      Salut Gimi ! Mulțumesc ca mi- ai scris. Am întârziat puțin cu răspunsul in speranța ca pot sa mai culeg ceva informații pentru întrebările tale, cu toate ca văd ca ești la curent mai bine decât mine! Si de Jenica, Anton- D- zeu sa- i ierte- precum si de alții. Așa este, Gheorghiță s- a pensionat, locul lui la sindicat fiind luat de Duma, Ganescu mai este cu sindicatul lui si cu echipa de moto. Bulai mai lucrează la o firma Blak Sea, concurenta lui General Turbo, in domeniul turboagregatelor, in special pe piața din Orientul mijlociu. Maier lucrează la GT , la sectorul de motoare electrice, activitate preluată de GT dela GENA ( Voinescu) . Mihai Nicolae se afla acum in America, sa aibă grija de nepoți. Asta o știu chiar dela el care m- a sunat de SF. Dumitru sa – mi ureze la mulți ani. Despre Nainer nu am putut afla nimic, n- am mai discutat cu el de aproape 3 ani, când a venit pela GT pt o sponsorizare ca sa editeze o carte despre generatoare de mare putere, scrisă de el, cu experiența acumulata la Cernavoda. După câte știu , a reușit s- o editeze. Cu Vasiliu discut telefonic săptămânal . Este bine, are ceva probleme cu genunchiul drept, s- a operat acum un an si merge bine, numai ca- i cam gras…..Eu mereu ii spuneam , sa vadă din ce pune pe el , ca una e sa porți in picioare 58 kg. ca mine, si altceva când ai 90 kg.!!! Despre acțiunile pe care le ai la GT ce sa- ti spun , intr- adevăr de câțiva ani nu s- au acordat dividende, dar ce pot sa afirm este ca făcând niște calcule , rezulta ca banii dați atunci prin 94-96 , au fost recuperați prin dividendele acordate încă din anii 2006-2007,parca așa îmi aduc aminte. Spui ca n- ai mai luat dividende din anul2006. Te rog sa- mi comunici in eventualul răspuns , numele tău si al soției, complete, sa pot verifica si sa – ti dau un răspuns documentat. Eu știu ca s – au mai acordat dividende pt anul 2010 sau2011. După ce primesc răspunsul dela tine, verific si- ti comunic. Vreau totuși sa – ti spun un lucru, n- ai dreptate când spui ca era mai bine dacă investeai la fondul proprietatea…..E un scandal mare cu escrocii ăștia dela fondul proprietatea, care au furat din greu din beneficiile acționarilor. Poate acum ,când a căzut guvernul actual si vor venii alții la putere aici la noi, sa fie mai bine……probabil ca ești la curent cu ce se întâmpla acum in România. Atât pt azi, te las cu bine, transmite si la ceilalți urările mele de bine !

    • Constantin zice:

      Scuze, am uitat sa Sociu nr telefon Mariana : 0752299229 cu prefixul rom in fata bineînțeles…..

  18. Constantin zice:

    Noroc Gimi, noroc Adrian ! N- ati mai avut timp sa scrieti.

  19. gimi zice:

    Salutare tuturor !
    Intr-adevar,a trecut ceva vreme de cind n-am mai scris,am tot zis ca vor apare figuri noi,ca din atitea mii de fosti imgb-isti vor afla si altii de acest site. Din nefericire insa,cu tot efortul nostru,cu toata incercarea de a populariza acest forum,nicio noua persoana,n-a aparut .Nici macar Ganescu,cu care m-am intilnit special in 2012 si cu care am mai comunicat prin mailuri.Cred ca domnul Adrian avea dreptate cind spunea ca multi nu mai sunt in viata,altii au iesit la pensie si nu folosesc netul,altii au plecat dupa restructurari prin judetele de bastina si nu mai privesc in trecut.Desi ,eu cred ca nu putem trai prezentul daca ne renegam trecutul.Cred ca IMGB a fost un fenomen social,acolo am trait prezentul ,acolo ne-am faurit viitorul ,iar acum privind spre IMGB ne vedem trecutul.Acolo a fost Mecanicul Sef al industriei romanesti,uzina cu performante de nivel occidental,uzina de protocol si (de ce nu) o mindrie nationala.Tin minte cind l-am primit cu aplauze pe presedintele iugoslav Iosip Broz Tito,cel care reusea sa tina unite 6 state de etnii si religii diferite !
    Totusi,cu siguranta vor mai apare figuri noi care vor simti nostalgia clipelor petrecute acolo si vor dori sa vorbim spre aducerea aminte,despre tot ce a fost frumos in anii petrecuti acolo ,pe metereze.Eu mi-am lasat acolo 24 de ani din viata,altii insa au lucrat acolo mult mai mult,din tinerete si pina la iesirea la pensie.
    Curind vom trai Ziua Nationala a Romaniei,totii romanii ,indiferent de locul unde se afla vor simti emotia acestei Sarbatori,chiar si aici departe de tara,vom putea arbora drapelul national !
    Traiasca Romania !

    P.S.-Domnule Director,va multumesc ca v-ati interesat despre dividende,eu am intrebat in ideea ca e destul de ciudat faptul ca nu s-au mai dat dividende de prin 2009.Multumesc cerului,eu nu stau in acel maruntis pe care (ipotetic)l-ar da .Metoda de privatizare MEBO nu este una ft fericita dat fiind faptul ca e o privatizare cu circuit inchis,actiunile nici nu pot fi cotate.Am auzit ca multi au vindut acele actiuni,inseamna ca atata timp cit cineva le cumpara,inca mai pot fi profitabile.
    Sanatate tuturor !!! domnul Adrian n-a mai zis nimic,sper ca e bine din toate punctele de vedere !

    • Constantin Dumitru zice:

      Noroc Gimi ! N-am mai tinut deloc leg , nu stiu dece !! La mine mai inteleg , varsta isi spune cuvantul …..In sfarsit , nici nu stiu daca vei citi acest mesaj , asa ca trec direct la subiectul pe care vreau sa- l aduc la cunostinta ta si prin tine la toti fostii colegi cu care mai tii legatura . S-a primit o oferta pentru cumpararea actiunilor pe care le are Societatea General Turbo . Nu stiu daca stirea a ajuns si la cei care detin actiuni la GT si nu mai sunt in tara , de aceea iti scriu tie . A avut loc Adunarea Generala in care s-au aprobat mai multe actiuni care sa finalizeze aceasta ttanzactie . In prezent , conform programului aprobat , se intocmesc angajamentele de vanzare ale celor care doresc sa vanda actiunile in conditiile ofertei ( un pret de cca 13,5 € per actiune ) . Acest lucru se poata face pana pe data de 13 .06. 2018 . Deocamdata ma opresc aici cu informatia pt ca nu stiu daca stiti din alte surse , si n-are rost sa va plictisesc . Dupa ce primesc un raspuns la ac mesaj , pot veni cu precizari , daca este cazul . Vezi , nici nu te-am intrebat ce mai faci , ce mai sti despre alti fosti colegi, dar faptul ca ti-am scris inseamna ca ma intereseaza ….Mi-am adus aminte ca in urma cu cativa ani , m-ai intrebat de dividende , nu !!! Iti doresc numai bine ! Astept o confirmare ca ai primit ac mesaj .

      • Soanca Gabriela zice:

        D-lui Constantin: Sunt sotia lui Viorel Soanca,am dat din intamplare peste acest side,pot sa completez cu cateva informatii,una fiind ca Viorel a decedat in februarie 2013.Dar baietii de la stand tin legatura cu mine:Staicu,Costica,Ivan sunt bine ,pensionari,Mihai Costiuc e si el bine,s-a pensionat si el,eu sunt buna prietena cu sotia lui.Imi pare bine sa aflu ca sinteti bine ,stiu ca Viorel va respecta foarte mult ca om si aprecia tot ce faceati pentru IMGB.In legatura cu dividentele sa stiti ca am fost sapt. trecuta acolo si deja vorbeau de 10€ pe actiune, cred ca se bazeaza pe faptul ca oamenii vor dori sa vanda ca sa ia banii mai repede. Eu am un certificat doveditor si au spus ca mi-l preschimba dar cu 10€ de actiune,aprox.Deci nu stiu cum at fi mai bine de actionat, eu oricum nu pot face nimic ca nu am facut succesiunea cu fiica si deci nu le pot vinde.Depinde ce societate va fi in viitor, valoarea poate creste sau poate scadea .Va doresc sanatate. Gabi Soanca

      • Constantin Dumitru zice:

        Sarut mana d-na Gabriela ! Eu nu sunt acum in tara , revin in 11.06 . N-am prea inteles ce mi-ati spus despre actiunile care le aveti la GT . Rugamintea mea este , fie imi dati nr de telefon si o sa va sun eu , fie asteptati pana ma intorc in tara . Pana nu vorbim , nu actionati in niciun fel . Numai bine !

      • Constantin Dumitru zice:

        D-na Gabriela Soanca , nu ati primit raspunsul meu ? Dati-mi prin acest blog , nr dvs de telefon si va sun eu . Nu sunt in tara , sosesc numai pe data de 11.06 . O zi buna !

      • Valentin Craciunescu zice:

        Buna ziua. Actiunea nu s-a finalizat..din pacate.

  20. gimi zice:

    Se pare ca nimeni nu mai scrie nimic,e surprinzator dar in decembrie nimeni n-a mai zis nimic.Ori febra cadourilor,ori febra Sarbatorilor,ori uitarea ,ori toate deopotriva.
    Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE,cu sanatate,bucurie,prosperitate !!!
    CRACIUN FERICIT !!!!!

    • Constantin zice:

      Noroc Gimi, salutari la toti care intra pe blog ! Vad si eu ca nu mai zice nimeni ceva, dar motivul nu este preocuparea pt cumparaturi sau preparative pt sarbatorile care se apropie ci mai degraba, zic eu, situatia dificila a noastra , a celor care mai sunt in Romania ! Asemenea instabilitate nu credeam c – o sa fie. Toata lumea isi da cu parerea despre politica, iar cei care o fac jubileaza…..In rest , nu s- a schimbat nimic dela ultimul meu mesaj. Am pus de- oparte palinca pe care am promis- o si astept sa ne revedem. Din partea mea va doresc sarbatori fericite oriunde va veti afla !

    • Adrian zice:

      Gimi, wait! Mai avem puțin până la Crăciun. Ne spuneți cum se petrece Crăciunul în Miami, FL?

  21. Dan Robitu zice:

    Mare lucru si Google asta 🙂
    Si eu am lucrat la IMGB. Si tata si mama. Trebuie sa fi fost ceva de compania asta daca toata familia lucre la IMGB. Dupa revolutie am lucrat la General Turbo. Am invatat ceva acolo. Salutari domnului Director Constantin.

    • Constantin Dumitru zice:

      Noroc Dan, te stiu destul de bine de cand ai lucrat la GT . Mai discut din cand in cand cu tatal tau la telefon . Este f mandru de tine. Stiu ca- i mai trimiti ceva medicamente pt problemele pe care le are. Cum iti merge acum ? Sper ca f bine, dupa cum te cunosc eu ca esti serios in tot ce faci . Din partea mea iti doresc numai bine si sarbatori fericite !

      • Dan Robitu zice:

        Salutari domnule Constantin. Sint bine. Imi merge bine. Am dubla cetatenie acum. Nu m-am orientat pe nici o alta profesie: am ramas sa practic tot ingineria mecanica dar m-am specializat pe programare CNC. Programez cam tot ce este masina CNC in special Swiss machines si strunguri/freze cu turete multiple si masini precum Starrag-urile din Palete. M-am orientat spre industria de arme (pusti si pistoale); merge foarte bine in USA.
        M-am casatorit si am doi copii de 14 si 11 ani. Locuiesc pe coasta estica (in sud) linga orasul Savannah. Am locuit multi ani pe linga Boston dar m-am saturat de atita frig si zapada. Vin in Romania cam odata la trei ani. Planuiesc sa vin in Romania vara viitoare.
        Dumneavoastra cum sinteti?
        Daca nu ne mai auzim pina atunci va urez Sarbatori Fericite!

        Dan

    • Adrian zice:

      Dle Robitu, vă salut și vă invit să ne spuneți mai multe despre dv. Ce faceți acum, ce vești mai aveți despre foștii colegi etc.

  22. gimi zice:

    Salutare !

    Ma bucur ca a mai aparut un fost imgb-ist,domnul Robitul care locuieste in Georgia,stiu ca in Atlanta exista o comunitate importanta de romani. Sa-i uram bun venit si sa speram ca anul viitor il vom vedea in Romania,sa depanam amintiri.
    Cum se sarbatoreste Craciunul la Miami,m-a intrebat domnul Adrian !,aici fiind o mare comunitate romaneasca (in jur de 60.000 de romani,comunitatea romaneasca de aici fiind cea de a 5-a din SUA,dupa cele din New York,Los Angeles,Chicago si Detroit),se poate spune ca sarbatorim romaneste.Magazinele romanesti se intrec in a oferi romanilor tot ceea ce e traditional,sarmale,pifitie,caltabos,cozonaci,vinuri romanesti,bere romaneasca .Unii merg la localul „La Vendetta” care apartine lui Borcea,unde pot servi mititei ,cirnaciori oltenesti sau frigarui.Cofetaria ‘La Chocolate „ofera cozonaci,amandine,cataif,savarine .
    Sigur ca un Craciun la 28 de grade celsius e cam inedit,plaja este plina de turisti veniti din toate colturile lumii.Sigur ca americanii pun pe primul plan cadourile,nicidecum traditiile.Noi,romanii inca traim emotia colindelor si aducerile aminte.Cunosc romani care pleaca in tara de Sarbatori,tocmai pt clipele magice ale acestor zile,pt colindele unice,pt traditiile noastre .Pentru ca nicaieri in lume nu sunt atitea traditii,Colindele,Plugusorul,Steaua,Iordanul,Sorcova.Dar cunosc multi romani care critica tot ce e romanesc,esecurile si neputinta lor ii fac sa-si renege tara,de parca tara ar fi vinovata de toate nereusitele lor si de lipsa lor de integrare.
    M-au intrebat multi romani cum e sa faci bradul de Craciun la aproape 30 de grade. E cam inedit dar traditia bradului e aceiasi peste tot.Bradul de Craciun e un simbol universal si nu poate fi diferita fie ca vorbim de Miami ,de Bucuresti sau de Oslo.Traditiile Craciunului si a Sarbatorilor de iarna difera insa,pt ca americanii vad in Craciun un moment de a primi cadouri (sau de a oferi).Noi avem colinde unice,obiceiuri strabune,traditii milenare,ei nu cunosc asemenea obiceiuri care nu au corespondent in intreaga lume.
    In concluzie,desi locuim la 10.000 de km distanta,sarbatorim romaneste,desi avem dubla cetatenie vom ramine pururi ROMANI !!!
    CRACIUN FERICIT TUTUROR !!!

  23. gimi zice:

    Completare….

    N-as vrea sa se creada ca nu exista aici si viata spirituala.Aici ,linga Miami ,unde e masata toata comunitatea romaneasca,exista nu mai putin de 7 biserici romanesti,2 ortodoxe,2 baptiste,una catolica,una penticostala (cea mai mare de acest gen din America) si una adeventista.Asadar ,libertatea religioasa e deplina.Noi am ramas ortodocsi,pt ca asa ne-am nascut si n-am vrut sa renuntam la credinta pe care au avut-o parintii ,bunicii si strabunicii nostri.

    • Constantin zice:

      Salut Gimi, salutarile mele tuturor care acceseaza blogul ” amfostlaimgb” ! Acum , in ajunul Craciunului, va rog sa primiti urarile mele de bine, sa aveti satbatori fericite, numai bucurii si sa vi se indeplineasca toate dorintele in anul care vine si multi, multi ani de aici inainte ! Va salut cu drag si sa ne vedem sanatosi !

  24. Geta Ursache zice:

    Buna ziua!
    Sunt o fosta IMGB-ista, Ce urat suna ” FOSTA IMGBISTA”
    Nu eu si astazi, desi sunt pensionara de 6 ani, ma consider „IMGBISTA”
    Doamne, ce multi am fost si ce putini mai suntem!
    M-am angajat la IMGB in 1971, aveam 21 de ani.Pe sotul meu, ing.Ursache Gheorghe, l-am cunoscut la locul de munca, Ser. Tehnic Turbine,unde Sef serviciu era ing.Costea Dragos,adj.ing Hannenhaim Gherhard, sefColectiv. ing. Chelmu . Nu stiu daca mai sunt careva in viata.
    Eram tineri, cu pofta de munca si de afirmare.
    In 1974 ne-am intemeiat familia, o familie, in MAREA FAMILIE IMGB
    Au trecut anii, munca,excursii,distractii in MAREA FAMILIE.
    Din pacate sotul meu nu mai este printre noi, a decedat acum 6 luni.Nu mai am cu cine depana amintirile din anii tineretii si maturitate petrcuti in MAREA FAMILIE.
    Nu trecea zi, sa nu ne amintim si sa povestim din cele petrecute in cei 40 de ani de IMGBISTI.
    Va mai aduc aminte de IMGBISTI, cu care mi-ar face placere sa socializam pe blog:
    Ing. Babici Emanuel – sef Sectie Mecanica I;Director IMGB; Director Centrala
    Ing.Ghinescu -Tehnolog Serviciu Turbine; Director IMGB
    Ing. Nichita Ion – Tehnolog Serv. Turbine; Sef sectie Mecanica II; Director IMGB
    Ing. bianchi Eugen – Tehnolog Serviciu Turbine;Sef Sectie Turbine; Director Calitatii General Turbo
    Ing. Bobeica Constantin, cel mai activ in amenajarea terenurilor de tenis din IMGB
    Astazi de ei imi amintesc, maine poate si de altii.
    Doamne ce multi am fost si ce putini mai suntem!
    Am fost UTCISTI, am fost COMUNISTI, dar inaite de toata am fost OAMENI in MAREA FAMILIE A IMGBISTILOR.

  25. Olteanu Daniel zice:

    Din întâmplare am ajuns pe acest blog.

    Ma numesc Daniel Olteanu si am ajuns la venerabila vârsta de 50. Pe vremea aceea un puști.

    Din IMGB am sărit in facultatea de drept si am înființat societatea de avocați care îmi poarta numele.

    Sunt căsătorit de 30 de ani cu aceeași doamna Olteanu cu care am doi copii, ambii avocați .

    Mi-ar face mare plăcere sa m-a întâlnesc cu foști mei colegi.

    Mobilul meu este 0722202406 si sunt disponibil si pe Facebook.

    Doresc tuturor fericire si noroc!

  26. gimi zice:

    SALUTARE TUTUROR !

    N-am prea mai avut noutati dar ma bucur ca au mai aparut citeva persoane,care au lucrat la IMGB.Sa le uram tuturor „BUN VENIT” si mai asteptam si altii.Cind am citit postarea doamnei Geta Ursache,am confundat-o pt o clipa cu o colega a sotiei mele,numai ca pe aceea o chema Geta Ciobanu.Sotia mea a lucrat ca programator la serviciul unde sef era ing Floarea Florin.

    Aici se sarbatoreste Pastele (catolic) si e o efervescenta specifica unei mari Sarbatori. Nu si pentru noi romanii care sarbatorim pastele ortodox peste o luna.
    TUTUROR SANATATE !
    O PRIMAVARA FRUMOASA !

  27. Carmen Hdr zice:

    Buna ziua tuturor!

    Fiul meu tocmai a descoperit acest blog si m-am bucurat ca l-a gasit. Si eu sunt o fosta IMGB-ista. Ulterior am lucrat la FECNE si la Alstom GT pana in 2004.
    Ma cheama Carmen Hondru- fosta Bouros. Am fost nora d-lui dir.Costica Bouros.
    La IMGB, am lucrat la Laboratorul Central, la Laboratorul de Incercari mecanice si ulterior la SPTC, la dl.Pascu.
    Eu sunt stabilita in Belgia din anul 2004 impreuna cu cei doi copii.Amandoi sunt studenti la ora actuala.
    Am sa transmit adresa blogului si lui Eduard ( el este inca in Bucuresti si sunt absolut sigura ca i-ar face mare placere sa isi mai revada din fostii colegi).

    Va doresc tuturor numai bine!

    • Adrian zice:

      Sărut mâna, bun venit și vă mulțumesc pentru informații. Cum e viața în Belgia? Parcă zilele trecute a fost o agitație pe-acolo.

      • Carmen Hdr zice:

        Buna ziua Adrian! Ce rapid esti :))

        Pe aici s-a mai linistit insa nu pot zice ca e calm general. Situatia este inca destul de critica. S-au inmultit controalele, raziile, tot ii ridica pe unii si altii insa nimeni nu poate spune daca au reusit sa identifice intreaga retea sau nu.

  28. Geta Ursache zice:

    La multi ani tuturor cu numele Sfintului Gheorghe pentru maine!
    La multi ani tuturor cu numele de flori pantru Duminica!

    • gimi zice:

      Cu prilejul Sfintei Sarbatori ,va doresc tuturor ca lumina Sfanta a Invierii Domnului sa va aduca sanatate,bucurie,intelegere ,pace sufleteasca !
      PASTE FERICIT !
      CRISTOS A INVIAT !

  29. Sebasian Iftime zice:

    Buna.sunt un simplu ”fost ”strungar in SIR .am lucrat 21 ani acolo,si in 2000 cand Norvegienii s-au hotarat sa se debaraseze de noi,mi sa rup ceva din mine ,cu toate ca eram destul de tanar si am mers pe alt drum in viata ,IMGB a ramas intiparit in inima si sufletul meu,acolo am inceput viata ca muncitor,acolo m-am realizat profesional,nu am fost un AS ,am fost un muncitor constient si regret enorm tot ce sa iantamplat dupa ”89 cu cea mai complexa fabrica din Romania,Pacat ,Mare pacat!!

    • Adrian zice:

      Vă salut! Din păcate, nu e nimic optimist de adăugat la cele spuse de dv. Eu mai trec uneori pe lângă uzină, și când văd clădirea aproape în paragină a Laboratorului mă apucă o tristețe… iremediabilă, vorba poetului.

      Totuși, trăim în prezent. Poate ne spuneți ce faceți acum și ce mai știți despre foștii noștri colegi.

  30. Constantin zice:

    Hei, alo, fratilor, nu mai ziceti nimic ? Ce se intampla ? Imi inchipui ca sunteti ocupati cu serviciul si diverse activitati cotidiene ! Eu , la pensie imi permit sa va mai zgandar , cum se zice ! Sincer, speram ca incepand cu 2017 , sa ne amintim si sa discutam ( sa criticam eventual ) cum ca palinca dela Constantin n-a fost buna , a fost putina , etc, etc …..Ia sa- mi spuneti Adrian , Gimi, ati fost in 2016 in Romania ? Dupa ce primesc raspunsul , mai discutam……ca pe vremuri , ca dela sef la subordonat ! Clar ?

  31. Dan Robitu zice:

    Christos a Inviat!

  32. Constantin zice:

    Adevarat a inviat , Dan ! Multumesc mult pt urari. Sper ca si voi, romanii ortodocsi din America, sarbatoriti aceste zile. Eu urez la toti sarbatori fericite !

  33. Rosca Anghel zice:

    Si,eu sunt tot un fost IMGBist ! Dar vad ca de Dl Maistru Padurariu Ion, care va repara toate masinile in ALTERNATOARE, nu amintiti, nimic ! De Bratu, nu vorbeste, nimeni! De chifla nu vorbeste nimeni, de ‘nea Sebe nu vorbeste nimeni! ! doar voi ati fost in IMGB !!!!????

    • Adrian zice:

      Vă salut dle Roșca! N-aveți de ce să fiți supărat, IMGB era o uzină cât un orășel, nu-i puteai cunoaște pe toți. După părerea mea, singura șansă e Gimi, care le știa pe toate:) O să-i trimit un email ca să-l întreb how do you do, și poate se activează! Toate cele bune!

      • Rosca Anghel zice:

        Multumesc Adrian! Stiu ca IMGB a fost foarte mare ! Am invatat in Liceul industrial nr 1 IMGB si am lucrat La Alternatoare ca mecanic de masini si utilaje ! Multumesc pentru interventie !Iti doresc multa sanatate si tot binele din lume !

  34. Rosca Anghel zice:

    Stane, tu nu-ti mai amintesti decât daca ti se spune „Gimi”!
    ???!!!

  35. Rosca Anghel zice:

    Unii dintre voi sunteti cam aroganti !

  36. Rosca Anghel zice:

    Intrati din „Joi in Pasti pe aceasta pagina si……. va amintiti doar de ce va doare ! De exemplu…”de actiuni ” si de …sefi !
    Halal pagina de IMGB-isti ! Fiecare cu ce-l doare ! Am cerut doar o informatie despre Dl Maistru Padurariu Ion de la Atelierul de mecanici din ALTERNATOARE, si….pauza ! vad ca vorbiti doar de sefi ca de ex:Dl Ing Bulai, De Dl Ing Crai , de Directori, , de actiuni , etc !Oameni pe care si eu ,i-am cunoscut ! poate nu la fel de bine ca voi pentru ca eu n-am stat mult in IMGB desi la multi dintre voi, v-am reparat masinile: strunguri, freze, prese, cuptoare de tip maxei, ferastarie, electrice, instalatii auxiliare, raboteze, sepinguri, morteze, etc !

  37. Constantin Dumitru zice:

    Noroc Rosca ! Nu mai fi asa ” revoltat ” ca vorbin numai de ce ne doare ! Esti suparat ca nu ti-a raspuns nimeni la intrebarea ta -ce stim de maistrul Padurariu dela Alternatoare – . Poate nu stim , noi care mai intram pe acest blog , dar asta nu inseamna sa incepi sa bajocoresti cu expresii ” Halal pagina IMGB ” , nu-i frumos ! Pot si eu sa zic ca gresesti cand spui ca la multi dintre noi le-ai reparat masinile ……strunguri , freze, raboteze , prese etc, etc !!! Pai alea erau ale societatii bre , nu ale oamenilor , nu !!! Scuze , am vrut sa mai glumesc , sa fim in continuare asa cum eram inainte de 1990 , un colectiv extraordinar de muncitor si unit ! Iti doresc numai bine !

    • Rosca Anghel zice:

      Buna ziua Dl Dumitru . Eu n-am lucrat mult in uzina pentru ca am plecat in MApN,apoi in MAI de unde m-am pensionat . Am trecut mereu pe acolo in timpul scolii militare , si ocazional, dupa , sa-mi vad colegii si pe Dl Maistru Paduraru . Dupa ce s-au schimbat stapânii n-am mai indraznit sa incerc sa intru dar si datorita faptului ca multi colegi nu mai erau dupa restructurarile facute .As vrea sa aflu nr de telefon al Dlui maistru Ion Paduraru .Va multumesc pentru raspuns si va doresc multa sanatate si numai bucurii .

  38. G.Soanca zice:

    Pentru D_l Constantin: Nu am mai intrat pe blog de mult timp si nu am vazut raspunsul D-voastra.Oricum eu abia pe 13 iulie obtin certificatul de mostenitor de la notariat.Daca vreti sa stam de vorba,lasati un nr. de contact ca eu nu raspund la nr.de telefon necunoscute ca sunt satula de oferte care mai de care mai tampite.

    • Constantin Dumitru zice:

      Sarut mainile Dna Gabriela . Ok , nr meu de telefon 0744647040 . Preferabil sa sunati intre orel 9 – 12 am . cand pot fi prin oras ( Bucuresti ) , pt ca acolo unde locuiesc , foarte des se intampla sa n-am semnal . Numai bine !

  39. Rudolf Szolga zice:

    Buna ziua tuturor! Ma numesc Szolga Rudolf si am lucrat la IMGB la Atelierul Comenzi numerice si apoi la intretinere la General Turbo de unde m-am transferat in alte locuri de munca.
    Pot sa spun ca si voi ca experienta cu activitatea si oamenii de la IMGB a fost unica.
    In viata asta n-o sa mai vad asa ceva!

  40. Corban Cristian zice:

    buna ziua, cineva din Mecanosudura (Romenergo Mecanic SA/Castumag) ?

  41. Constantin Dumitru zice:

    Salut Cristian Corban ! Eu sunt Constantin , fostul director la IMGB in perioada 1982 – 1990 . Bine ai venit in grup , de aproape un an n-am mai vazut postari in acest grup ! Pacat ca nu tineti legatura intre voi ! Ati fost un colectiv extraordinar , cu toate greutatile care au fost , dar au fost si mari satisfactii ! Personal nu te retin , dar n-are importanta , mi-a placut ca te iteresezi de fosti colegi . Daca pot sa-ti dau ceva informatii , o fac cu placere . Spune-mi ce doresti si in masura in care stiu sau ma interesez , iti spun . Iti doresc numai bine !

    • Corban Cristian zice:

      Salutările mele ! Eu sunt mai tânăr ca dvs, am lucrat in Castumag electrician de întreținere 2004-2007. I-am avut colegi pe Joitoiu Marian, Buzatu Emilian si Bucur Ionel (ambii promotia ’78 Lic IMGB) si Crisu Valerica. De colaborat colaborez foarte bine cu Dl Marin Balabaneanu , mare om, mare bobinator !

      O seară frumoasă !

      • Roșca Anghel zice:

        Domnule Director ,eu am terminat liceul ind.nr.1 IMGB, in 1979 , având ca profesori: dl ing.prof.Dan Dănescu ,dl ing prof.Stan, dra prof. de fizică Lăzăroaie Victorița, pedagog Buligescu, dl. ing. prof. Danciu , prof. lb franceza Nistorescu, dna prof lb engleză Georgescu, dl. maistru Bodoci Ioan, Grămadă Mihai, Dl maistru Anghel Nicolae la atelierul de sudură , apoi am fost repartizat in secția de Alternatoare , la bobinaj șef de echipă ‘nea Ion On , de unde am plecat in Atelierul de întreținere și reparații une era șef de atelier, dl maistru Păduraru Ion ,magazioneră Viorica Cojocaru , apoi,ingineră, Sef de echipă ‘ nea Sebe, electricieni: Baltag, Groța zis JR, Stoican zis chiflă, mecanici :Costel Bratu, Sandu Cremene, Furnică, ,Matei( ucis de vagabonzi in Berceni )……!

  42. Adrian zice:

    O veste rea: azi ne-a părăsit dl inginer Ciuntu Petrea. Dumnezeu să-l ierte!
    Familia poate fi contactată la 0752376241.

    • Constantin zice:

      Imi pare f rau ! Un om de exceptie atat profesional cat si uman ! Sincere condoleante familiei îndoliate ! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !

  43. Rosca Anghel zice:

    Avem atâtea cunostiinte comune in IMGB si nu reusim sa ne regasim ! Imi pare foarte rau de domnul Inginer Ciuntu Petrea !Dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! Profesionist desavârsit si om de mare valoare!

  44. Rosca Anghel zice:

    Am inceput si termianat Liceul industrial Nr.1 IMGB, promotia 1975-1979 ,Director, Dl ing.Merisoreanu,Prof .ing, Danescu Dan , prof ing.Stan, Prof de lb franceza, dna Nistor(diriginte) la lb engleza dna Georgescu……, maistrii :Anghel Nicolae la sudori, Gramada Mihai la mecanici,Bodoci Ioan -exceptional maistru mecanic .Apoi am lucrat in Alternatoare unde sef de sectie a fost Dl ing. Ciuntu Petrea, Ing Bulai , atelierul de Montaj ,de unde am fost recrutat de dl maistru Paduraru Ion si am lucrat ca mecanic la atelierul de intretinere cu …nea Sebe sef de echipa, cu: Baltag si Viorica , J.R, (Chifla) Stoian electricieni,nea Sandu mecanic , Furnica, Marian,, raposatul Matei, (ucis de vagabonzii din „Aparatori”)…… !!!!! IMGB o intreprindere de …NEUITAT !!!!

  45. Valentin Craciunescu zice:

    Buna ziua. Cateva nume din lista de mai sus le stiu si eu din povestirile tatalui meu (Virgil Craciunescu – FECNE). De unde este el acum va saluta !

    • Dumitru Constantin zice:

      Noroc Valentin ! Multumesc pt mail ! Am colaborat mult -si bine , zic eu – cu tatal tau . Imi pare rau , pe tine nu te stiu ( dece , nu inteleg ) , unde ai lucrat ? Incerc sa ma interesez despre colegii nominalizati de tine , din pacate a trecut cam mult timp de cand n-am mai fost pe platforma ! De cativa stiu , din pacate ca ne-au parasit , dar las pe mai tarziu , sa ma mai interesez si despre altii . Numai bine !

      Trimis de pe iPhone‑ul meu

      • Valentin Craciunescu zice:

        Eu eram in facutate cand tata a plecat de la Kvaerner. Lucrez in IT, nu mai am ptreaba cu platforma IMGB. Da ne-au parasit Dl Dicu. Dl Fieroiu. Mai am tel Dl Preda Florin, Comanescu Nicolae, Florin Antonescu, George Balcangiu,

      • Valentin Craciunescu zice:

        Daca memoria nu imi joaca feste, ne-am intalnit o singura data prin 2005 la o nunta la Snagov.

  46. Valentin Craciunescu zice:

    Buna ziua. Legat de moartea suspecta a Dl Dicu confirm, pentru ca tin legatura cu Ionut – fiul cel mic al Dl. Dicu. Marius a incercat sa investigheze in paralele moartea tatalui sau care la momentul respectiv lucra la BCR. I sa tranmis un mesaj foarte clar …Nu mai investiga moartea tatalui tau pentru ca ai familie…!!!

  47. Constantin Dumitru zice:

    Nu stiam amănuntul asta , cu Marius , fiul lui Dicu ! Cu nunta dela Snagov , este posibil, depinde la a cui nunta !

  48. Constantin Dumitru zice:

    Pai , ce treaba avea Virgil cu Kvaerner ? FECNE , n-a fost niciodată la Kvaerner …!

    • Valentin Craciunescu zice:

      Cand Kvaerner a cumparat IMGB a cumparat si FECNE. Au fost 2 companii achizitionate la pachet. Tatal meu a ramas Director general si in epoca Kvaerner inca 2 ani apoi a plecat nemultumit de politica lor.

  49. Buna ziua Domnule Adrian Goia, buna ziua fosti IMGB-isti

    Am fost si eu la IMGB. Din 1985 pana in 1990.
    Am lucrat la Sectia Pompe Nucleare, mai intai ca frezor apoi la Oficiul de Calcul tot de la Pompe Nucleare.
    Am citit si rascitit blogul dumneavoastra, imi merge la suflet, va multumesc pentru ce ati scris.

    Chiar daca nu va cunosc pe voi toti, am si eu ceva de scris aici.
    Sunt chiar foarte impresionat si-mi tremura un pic mâna sa va scriu.

    IMGB-ul a reprezentat o etapa fundamentala din viata mea: din punct de vedere profesional, personal, familial si chiar un moment de rascruce în decembrie 1989.

    Ma cheama Alexandru Telescu. M-am angajat la 21 de ani la Sectia Pompe Nuclare, ca frezor pe masina Pegard. Un „bohrwerk” înalt de 4-5 metri cu cinci Axe si Comanda Numerica
    Maistru era Domnul Thais, sef de sectie Domnul Ion Nichita. Lucram în trei schimburi cu Mircea si cu George. In jurul meu erau multe alte masini cum ar fi: Wotan, Liné, INNSE, Berthiez.
    Mi-a placut mult meseria de frezor.
    Apoi am trecut, cu concurs, la Oficiul de calcul de la Pompe Nucleare. Imi placea matematica si aveam sa devin un foarte bun „ajutor analist programator”.
    Lucram cu Dnul Nicu Tudor, Dna Dana Tudor, Cristi Buzatu, Carmen Roman, Cati, Gabi (Ionita) Cimpei, Daniel Cimpei, Adrian Botis, Oana.

    Viata a facut sa am si o poveste de dragoste foarte frumoasa, eu aveam 22 de ani, ea 18 ani, m-am îndragostit de Ea „la prima vedere” s-a întâmplat chiar in sectie la 7 dimineata.
    Apoi nu am ramas mult impreuna, dar viata a facut sa ne reîntâlnim, dupa 12 ani, când am chemat-o la Paris si… ne-am casatorit în câteva luni – nu se putea mai repede.
    Acum am 57 de ani, sotia mea 53 de ani si avem doi copii minunati: o fata de 22 de ani si un baiat de 18 ani.

    Am trait si un moment de rascruce in decembrie 1989.
    O sa revin pe blog cu o poveste mai detaliata.

    In Franta mi-am continuat studiile si din 1996 am o societate cu o singura persoana – numai cu mine. Imi vând serviciile IT – software în domeniul finantelor: trading, calcul de risk, front-to-back.
    Este ok, sunt des „pe muchie de cutit” dar copiii o duc foarte bine.

    Pe sotia mea o chema Simona (Tamas) Telescu, a început ca lacatus la Sectia Mecanica 2.
    Era cam greu în trei schimburi în domeniul mecanicii grele pentru o fata de 18 ani, apoi a lucrat la „Urmarirea Productiei” cu Doamna Dicu, Doamna Duhanov si cu Mariana Thais.
    Simona a obtinut o Diploma de Stat in Franta si lucreaza ca educatoare intr-o cresa de copii. Sunt foarte mândru de asta :-).

    Sper sa nu deranjez pentru ca am vorbit si de unele aspecte mai personale, mai am „povesti” de spus, sper sa îndraznesc sa o fac.

    Cu drag,
    Alexandru Telescu

    „Keyboardul” meu este frantuzesc si nu este configurat pentru limba româna, o sa ma ocup si de asta.

    • Adrian zice:

      Salut Alexandru!

      Nu pot să nu observ că mai toți IMGB-iștii pe care-i cunosc au ajuns bine după 1989, pe baza experienței dobândite acolo.

      Toate cele bune, și te aștept cu vești noi despre colegii noștri și despre ce mai e în Franța.

  50. Valencia Budulache (Dulan) zice:

    Salutare tuturor !!!!!!!
    Cu mare interes si multa placere am trecut peste comentariile voastre rascolindu-mi amintiri placute din tineretea pe care mi-am petrecut-o (25 de ani) in colectivul din sectia Alternatoare, departamentul TOLE. Citeam mai sus despre Dl Maistru Padurariu Ion de la atelierul mecanic la care apelam mereu (prin dl Cazacul seful de echipa ) pentru repararea cuptoruli MAXEI, PRESELOR etc, Nu mai stiu nimic de ei. Ma bucur sa fiu aici cu voi poate mai aflam vesti si de alti colegi.
    Va doresc toate cele bune !!!!

    • Adrian zice:

      Vă salut și mă bucur că sunteți aici!

      • Dumitru Constantin zice:

        Va salut colegial pe toti depe acest Blog ! Sunt dezamagit că , din ce in ce , mai putini fosti IMGB-isti mai scriu …pacat !

        Trimis de pe iPhone‑ul meu

  51. Sorin zice:

    Salutare,
    Am lucrat la IMGB in perioada Aug.1983 – Apr.1993.
    Initial la Service – Depanare Eletrice – Turbine dupa care la laborator Electronic.

  52. Talasman Valentina zice:

    Gabriel am lucrat la Sectia Turbine electrician la intretinere……1989 1995

  53. Ion Vlăducă (Vlad) zice:

    Va salut colegial!
    Ma numesc Ion Vladuca si am avut onoarea si bucuria de a lucra cu dumneavoastra la IMGB, in 1989-1990. In 1990 am intrat la Facultatea de Matematica. Tatal meu a lucrat si el la IMGB si Energomontaj, asa ca am vrut sa continui traditia.
    Nici nu m-am gandit ca exista un astfel de blog, mai ales ca am vazut pe youtube si dinamitarea IMGB la porunca celor care au distrus munca noastra si a parintilor nostri!
    Abia ieri l-am aflat, cautand posibile informatii despre tehnologia electronica de la IMGB din anii ’80-90, avand in vedere ca in 2024 se implinesc 60 de ani de la lansarea limbajului de programare BASIC pe care l-am invatat la IMGB sub indrumarea parinteasca al domnului Angelo Ghiras, limbaj pe care il folosesc si azi, dupa 33 de ani de activitate!
    Multumesc din tot sufletul domnului director Dumitru Constantin (nu mai stiu nimic despre Cezar si Carmen…), domnului Lazar, domnului Angelo Ghiras si tuturor colegilor care m-au primit cu dragoste frateasca si parinteasca!
    Mi-as dori sa aflu ceva despre domnul Ghiras. Am invatat de la dansul mai mult decat am acumulat timp de 4 ani la liceul de specialitate (si pe atunci chiar se invata… dupa cum bine stiti)! De asemenea, despre Cezar si Carmen Constantin, (cu Cezar chiar aveam ganduri mari sa devenim specialisti in Electronica! Eram colegi de liceu… )
    Va multumesc tuturor! Ati facut un lucru minunat cu acest Blog!
    Tinem legatura!

  54. Adrian zice:

    Bun venit! M-am bucurat mult citind cuvintele dv. frumoase!

  55. Adrian Floarea zice:

    Multă sănătate vă doresc domnule director Constantin Dumitru ,nu stim cum ,am putea să va clonăm,rar se va naste vreodată un director cum ati fost dumneavoastra aproape de problemele salariatilor!

  56. alexcsiki zice:

    Buna ziua!

    Caut un fost director de la IMGB, caruia i se spune sau chiar acesta este numele dansului, „IGA”. Daca recunoasteti numele, as dori sa imi trimiteti un email la andreea.dorohoi03@gmail.com sau sa raspundeti aici.

    Va multumesc!

Lasă un comentariu